Online munkavédelmi tananyag

Projekt címe: Számít az egészség!
Online munkavédelmi tananyag a számítógéppel munkát végzők egészségéért
Projektazonosító: OMMF-2011-P-0089
Projekt időtartama: 2012.08.08 – 2014.04.30.
A támogatás összege: 11 405 085 Ft

A projekt célja általános munkavédelmi tananyag létrehozása számítógép mellett munkát végzők számára. A munkavédelmi ismeretek közoktatásban való megjelenítésének elősegítése érdekében – pedagógusok számára – a munkavédelem célját, tárgyát, jelentőségét, a megelőzés fontosságát bemutató oktatási segédanyag készítése.

A projekt indokoltsága

A munkavédelem komplex oktatása nem kap helyet az általános képzésben, holott a későbbi pályaorientáció, illetve munkavégzés szempontjából a jelentősége nyilvánvaló. Ennek egyik oka, hogy a legtöbb oktatási intézmény nem rendelkezik megfelelő oktatási kapacitással (órakeret, képzett előadó, demonstrációs eszközök stb.) a munkavédelmi felkészítésre. Ezt szeretné megkönnyíteni a közép- és felsőoktatásban dolgozó tanárok, előadók számára készülő e-learning tananyag.

A projekt során létrehozandó tananyag jellemzői

Az Informatikai munkavédelem tananyag általános, böngészőben futó e-learning alkalmazás, amely a tartalom önálló elsajátítását is támogatja, illetve alkalmas a tartalom demonstrálására. Működtetéséhez számítógép és internet elérés szükséges. A tartalom prezentációja vázlatok és segédanyagok segítségével történik. Az egyes weboldalakon megjelenő tartalomegységekhez hangzóanyag (az előadások szövege) kapcsolódik, ez meghallgatható. Az elsajátítást interaktív gyakorló feladatok és ellenőrző tesztek támogatják. A tananyag fontos eleme a korosztály számára kialakított vizuális környezet (illusztrációk és rajz-animáció), mely a fontosabb elemeket emeli ki.

Projekt azonosító:
OMMF-11-P-0089