Tréning

„A tréning az a komplex képzési eljárás, amely során
célorientált - igény szerinti kompetencia fejlesztés történik."

Dr. Poór Ferenc tréningszakértő

 

 

 

Oktatóközpontunk egyaránt szervez a magánszemélyek részére és vállalati munkatársak számára tréningeket, így megtalálhatja mindenki a maga vagy akár a cége szempontjából a legmegfelelőbb képzést nálunk. Céges ügyfeleink számára, kihelyezett, cégre szabott tréningeket is kínálunk az egyedi igények feltárása alapján.

A személyes- és vállalati hatékonyság eléréséhez szükséges készségek fejlesztéséhez nélkülözhetetlen, hogy a munkavállalók rendszeresen részt vegyenek kompetencia alapú tréningeken.

 

Tréningeinken a klasszikus képzési módszerek (előadás, megbeszélés, szemléltetés, az elmélet gyakorlati alkalmazása stb.) egységbe illesztésével valósul meg a hosszú távú személyes kompetenciafejlesztés.

Tréningeink az alábbi négy elemet foglalják magukban:

  • az elméleti ismeretek elsajátítását,
  • az elsajátított ismeretek feldolgozását,
  • az ismeretek gyakorlatban történő alkalmazásának képességét,
  • a visszacsatolást, és a feladaton történő kompetenciák megfelelésének mérését.

Tréningeink alapvető jellemzői:

  • kis csoportban (6-10 fő) folyik a felkészítés, a résztvevők aktív tevékenységére alapozva;
  • a csoport jellegű munkán belül az egyénre figyelemmel folyik a képzés;
  • a szubjektum egy feladatra, tevékenységre (hivatásra) való minél teljesebb alkalmasságának kialakítása történik.

 

Ezek feltételek hozzájárulnak ahhoz, hogy a tartalmi elemek megfelelően beépüljenek a személyiségbe, az elsajátítottak, a gyakorlatban alkalmazottak és a szükséges tulajdonságok szilárd hátteret képezzenek a napi tevékenységhez hosszabb távon is.

A tréning tartalmát minden esetben a megfogalmazott cél határozza meg. A megfelelő szintű kompetencia kialakítása érdekében bármely témakörű tréningnél alapvető tényező a résztvevő önismeretének megszerzését, megerősítését segítő ismeretek feldolgozása.

 

Lakossági tréning

 

Nyílt tréningeinket előre meghatározott tematikával hirdetjük meg. A képzéseket megfelelő jelentkező esetén tudjuk indítani.

A résztvevők számára előnye ennek a munkaformának, hogy tapasztalatot gyűjtenek más cégek bevált gyakorlatából.

 

Nézzen körül lakossági tréningjeink között, biztosan találni fog inspiráló lehetőségeket!

 

Vállalati tréning

Céges tréningek esetén a tréning elméleti hátterét, szakmai tartalmát mindig a körülhatárolt célhoz rendelve határozzuk meg. Az általánosabb szakmai ismeretek alapozó feldolgozása mellett (prezentálás, értékesítés stb.), mindig csoport és cég specifikus elemek is helyt kapnak a programban.

 

A képzési folyamat fontos részét képezik a gyakorlatok, mivel a kompetencia tartalmának fontos eleme az alkalmazásképes tudás.

 

A megrendelő által igényelt helyen és időben szervezzük a tréninget. A résztvevők mindegyike ugyanannál a cégnél dolgozik. Ez a képzési forma lehetővé teszi, hogy a trénerek megismerjék a dolgozók munkáját, a vezetőkkel és a résztvevőkkel elbeszélgetve határozzák meg a képzési szükségletet. A szakmai tartalom kialakításakor számba vesszük a résztvevők képzettségét, beosztását, életkorát - tapasztalataikat. A tréning előkészítése során feltárjuk mindazokat a szubjektív és objektív tényezőket, amelyek a célzott kompetencia megvalósításához szükségesek.

 

Lakossági tréningek Vállalti tréningek
Hatékony időgazdálkodás tréning Hatékony időgazdálkodás tréning
Ügyfélkapcsolati magatartás tréning Ügyfélkapcsolati magatartás tréning
Prezentációs tréning Prezentációs technikák ismerete tréning
Konfliktuskezelés tréning Konfliktus kezelés és probléma megoldás tréning
Általános értékesítési tréning Általános kommunikáció
Önismereti tréning Budgeting és kontrolling
Stressz kezelés tréning Csapatépítés tréning

 

.