ECDL Select (Select START) – informatikai írástudás

 Felnőttképzési engedélyszám:  E-000571/2014/D001
 Helyszín:  LSI Informatikai Oktatóközpont,
 vagy külső helyszín
 Tervezett idő/kezdés:  Megrendelő igénye szerint
 Képzés ára:  egyedi árajánlat alapján

 

A képzés célja:

A digitális írástudás elsajátítása. Ennek során elérendő cél, hogy a képzésben részt vevők megfeleljenek az információs társadalom elvárásainak, készség szinten tudják használni a számítógépet, hozzájuthassanak a világhálón található ismeretekhez, továbbá hogy tudásukról a képzés végén nemzetközileg egységes bizonyítványt kapjanak.

 

Az ECDL Select Start moduljai

+1 szabadon választott modul az alábbiak közül:

 

Tudnivalók a 2013 október 15-től életbe lépett változásokról

 

Megújuló modulok

  • Az IKT alapismeretek és az Operációs rendszerek modulok egyesítéséből új modul lett, a neve: Számítógépes alapismeretek. A korábbi IKT alapismeretek és Operációs rendszerek modul megszűnt. A mindkét modul tartalmát magában foglaló új modul inkább gyakorlati jellegű és az operációs rendszerek használatára épül, elméletből a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.
  • Új nevet kaopott és frissült az Internet és kommunikáció modul. A modul új neve: Online alapismeretek.
  • Ugyancsak frissült tartalmában és új nevet kapott a Webkezdő modul. Az új név október 15-től: Webszerkesztés.
  • Változatlan követelményekkel, de megújított vizsgafeladatokkal szerepel a Szövegszerkesztés és a Táblázatkezelés modul is.
  • Valamennyi, fentiekben nem említett modul (Adatbázis-kezelés, Prezentáció, Képszerkesztés, ECDL Advanced modulok, a látássérültek részére lehetőséget nyújtó Képernyőolvasás és karakterfelismerés, valamint a CAD) egyelőre változatlan formában élnek tovább.

 

Új modulok

  • IT Biztonság,
  • Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás

 

Új ECDL vizsgapéldatár

2013. október 15-től új ECDL vizsgapéldatár érvényes. Az új példatárat az ECDL Iroda ingyenesen teszi hozzáférhetővé elektronikusan bárki számára.

A vizsgafeladatok száma modulonként 50 (illetve az e-hitelesség/e-aláírás és az IT Biztonság modulok esetében 30), amelyeket az ECDL iroda időről időre frissít.

 

 

Információt kérek

 

Felnőttképzési engedély száma: E-000571/2014

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0443-04