Audio-vizuális v-learning és e-learning képzésfejlsztés az Óbudai Egyetemen

Projekt címe: Audio-vizuális v-learning és e-learning tananyag- és képzésfejlesztés az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán
Projektazonosító: TÁMOP 4.1.2.A/1-11/1-2011-0041
Projektgazda neve: Óbudai Egyetem
Projekt időtartama: 2012.03.01-2014.02.28.
A támogatás összege: 24 197 670 Ft

A projekt keretében 15 magyar nyelvű video learning tananyagcsomagot, 3 idegen nyelvű v-learning tananyagcsomagot és 3 idegen nyelvű elektronikus jegyzetet fejleszt ki a főpályázó Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara online kiadó partnere, a Panem Kft. segítségével. Valamennyi tananyag az ÚSZT-ben megjelölt húzóágazatokhoz kapcsolódik (geotermikus energia, megújuló energia; járműipar; infokommunikációs technológiák, IKT-szektor; IKT szektorhoz kapcsolódóan a kreatív iparágak).

A konzorcium harmadik tagja, az LSI Oktatóközpont Alapítvány a Kandó közel 70 főállású oktatóját készíti fel az e-learning és v-learning tananyagfejlesztésre, a korszerű prezentációs és kommunikációs technikákra. A kari szintű fejlesztés eredményeként a projekt lezárása után az oktatók önállóan fejlesztik és frissítik e-learning és videótananyagaikat, növekszik a húzóágazatok vonzereje a netgeneráció számára, javul az oktatói mobilitás lehetősége.
A projekt általános célja

A projekt általános célja, hogy a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar végzett hallgatói versenyképes tudással rendelkezzenek a munkaerőpiacon. Ehhez kapcsolódik a projekt hatásindikátora: 2016-tól tartósan 25% fölé emelkedjen a záróvizsga bizottságok ipari partnereinket képviselő elnökei körben azok aránya, akik szerint záróvizsgázó hallgatóink bizonyították, hogy gyakorlati ismeretük teljes körű, valós helyzetekben jól tudják azt alkalmazni (azaz a legmagasabb minősítést kapják az elnököktől). Emellett a diplomás pályakövető rendszer vizsgálatai során is megkülönböztetett figyelemmel kísérjük és rendszeresen kiértékeljük a vonatkozó adatokat.

Projekt azonosító:
TÁMOP 4.1.2.A/1-11/1-2011-0041